Hockai – Tros Maret (rood)

By | March 31, 2005

Wandeling gedaan: 6 maart 2005
Wandeling: 2/5
Moeilijkheidsgraad: 2/5
Afstand: Ongeveer 16 km
Locatie: België – Ardennen – Provincie Luxemburg – Hockai

Foto’sWegbeschrijving
U bereikt Hockai het makkelijkst via de E42 Verviers – Malmedy. U neemt afrit 10 richting Hockai. U rijdt vanuit Hockai verder richting Xhoffraix, waarna u aan de tweede scherpe bocht het veen van Fraineu bereikt. Hier start de wandeling.

Wandeling
De wandeling kan u in 2 varianten volgen: de gele verticale streep, die we al eens gelopen hebben, en de rode horizontale streep. De rode variant is ongeveer 16 kilometer lang (of kort, het is maar hoe je het bekijkt). Om deze wandeling tot een goed einde te brengen raad ik toch water- en modderbestendige schoenen aan.

Vanop de plaats waar u de auto parkeert steekt u de straat over (zuidelijke richting), en volgt de rode horizontale streep. De Trôs Maret, die meteen uw pad volgt, is hier nog klein, maar enkele meters verder merkt u dat hij al heel wat wilder wordt. Af en toe merkt u houten paadjes onder uw voeten, om wandelaars van overdadige veenmoerassen te vrijwaren. Het veen van Fraineu, waar u hier door wandelt, ligt overigens op een hoogte van bijna 580 meter…

Op een gegeven moment is er een bruggetje, over een bijriviertje van de Trôs Maret. Dit steekt u over. Hier volgt u de rode bordjes naar links. Bovengekomen kan u even verward zijn, het rode bordje wijst immers terug in de richting waarvan u gekomen bent. Hier waren we zelf even serieus de kluts kwijt, na vijf minuten zoekwerk naar een ander rood bordje besloten we een gokje te wagen en het gele kruisje te volgen. De rode bordjes bleven nog grote tijd verborgen, maar wees niet ongerust want uiteindelijk krijg je de rode bordjes terug in het vizier.

Kort samengevat: Al bij al een mooie wandeling bij een halve meter sneeuw maar eenmaal je het veen van Fraineu gepasseerd bent, en voorbij het eerste dorpje vervaagt de zachte ondergrond en loop je voor een zeer lange tijd op asfalt. Een serieuze afknapper.