Bertogne – Bois de Bertogne

By | June 14, 2005

Wandeling gedaan: 12 juni 2005
Wandeling: 4/5
Moeilijkheidsgraad: 2/5
Afstand: Ongeveer 4 km
Locatie: België – Ardennen – Provincie Luxemburg – Bertogne

Wegbeschrijving
U bereikt Bertogne het beste langs de E 25 Bastonge – Luxembourg, u neemt afrit 52 Mabompré. Neem de N826 richting Bertogne. In het centrum van Bertogne neemt u na de kerk de 2de straat rechts, daarna de tweede landweg links. U parkeert de wagen ongeveer 900 meter verder.

GPS coördinaten
Parking: N50gr 5,6968 – E5gr 41,1293
WP1: N50gr 6,1394 – E5gr 41,3946
WP2: N50gr 6,4021 – E5gr 40,8957
WP3: N50gr 6,3077 – E5gr 40,6489
WP4: N50gr 6,1109 – E5gr 40,6257

Wandeling
Allereest een raadgeving: er zijn verschillende wegen die door het territorium van everzwijnen lopen. Blijf op de paden!

U wandelt verder de landweg af, tot aan de hoek van een weide, waar u rechts gaat. 90 meter verder gaat u de weg links op, welke u blijft volgen. Aan de eerste splitsing gaat u rechtdoor, om zo het Bois de Bertogne binnen te wandelen. De volgende splitsing gaat u ook rechtdoor, kies steeds het meest begaanbare pad. Een kilometer na deze splitsing komt u op een T splitsing. Hier heeft u een schilderachtig klein valleitje, waar een grote kans is op het zien van wild.

Op deze T-splitsing gaat u naar links en slingert zachtjes door het bos. Na een tijdje komt u op een grote splitsing: een 7-tal boswegen komen hier bij elkaar. Van waar u komt neemt u de 3de aan de linkerkant, deze loopt het meest naar het westen.

Aan de volgende splitsing gaat u links, aan de daaropvolgende rechts. Na 500m alweer een splitsing, waar u gewoon rechtdoor loopt. Vanaf nu volgt u het pad steeds rechtdoor tot u weer aan de wagen komt.

Kort samengevat: Een leuke wandeling, misschien wat kort voor sommigen, ideaal voor wie geen al te zware wandeling wil en wil genieten van de rust en stilte in het Bois de Bertogne. De wandeling is iets meer dan 4km lang.

One thought on “Bertogne – Bois de Bertogne

  1. nimmegeers roger

    Per toeval heb ik de site van jullie gevonden, mijn vrouw en ik zijn zeer tevreden.
    We zijn reeds meerdere malen op vacantie in Bertogne geweest, maar ja altijd een wandeling rond de kerktoren enz. meer, nu kunnen we meer van de omgeving genieten, dank u.

Comments are closed.