Bérismenil

By | February 8, 2006

Wandeling gedaan 8 februari 2006.
Wandeling: 4/5
Moeilijkheidsgraad: 3/5
Afstand: Ongeveer 7 km
Locatie: België – Ardennen – Provincie Luxemburg – Bérismenil

Foto’sWegbeschrijving
U bereikt Bérismenil het beste langs de E 25 Bastogne – Luxembourg, u neemt afrit 51 Houffalize. Van hieruit volgt u “La Roche-en-Ardennes”. U komt na een tijdje vanzelf in Bérismenil. Parkeren kan aan het kerkje, wat meteen ook onze vertrekplaats is.

Wandeling
De wandeling start aan het kerkje van Bérismenil. In principe moet u de hele wandeling de gele + nummer 3 volgen. Na enkele passen in het dorpje, stormen er meteen 2 honden op ons af. We doen wat beste is: de honden gewoon negeren, omdat er in de Ardennen vaak “valse” exemplaren tussenzitten. Na wat besnuffeld te worden, blijkt dat de honden meer interesse hebben om wat in de sneeuw te rollen. We wandelen verder, en de honden volgen.

Na een laatste wei met paarden gepasseerd te zijn, gaan we het bos in. Het pad stijgt heel licht, onze voeten lopen in vers gevallen sneeuw. Een goeie kilometer verder, komen we aan een baan die door het Bois St.-Jean loopt. We steken over, en vervolgen onze weg langs wandeling 3. We volgen de wandeling verder, en zien dat de 2 honden ons nog steeds volgen, en smeken om een kleine hap van onze staande picknick in de sneeuw. In de Ardennen zijn er honden die ook graag wandelen.

Na de innerlijke Maarten en Kelly versterkt te hebben, wandelen we verder en begint het te sneeuwen. Helaas zien we geen steek, en proberen we op goed geluk de bordjes te volgen. Na een tweetal kilometer wordt de sneeuwval wat lichter, en zien we weer waar we zijn: weer bijna in Bérismenil. Nog een stukje over de gewone weg, en we komen weer aan bij de auto.

Kort samengevat: een mooie wandeling in het Bois St.-Jean, helaas door de sneeuwval niet echt kunnen genieten van een groot stuk wandeling. Zichten op Bérismenil en omgeving waren er in overvloed, en door het pelletje sneeuw was dit een mooi beeld. De wandeling is +/- 7 km lang.

Wandelkaart

Originele kaart (C) N.G.I.