Geschiedenis

Wandelaar.be werd in 2005 in het leven geroepen door Maarten en Steven Balliauw, 2 broers uit het Antwerpse met als fijne hobby: wandelen.
Al enkele jaren (pakweg van 1990) nemen onze ouders ons mee naar de Ardennen, om allerlei wandelingen te gaan doen. Omdat we nu wat uit het mama-papa-stadium zijn gegroeid, besloten we zelf de Ardennen verder te verkennen, meestal met als basiskamp het huisje van onze opa.

Na een groot aantal wandelingen kwam er plots het idee: we wandelen zeer regelmatig tochten die we zelf uitstippen of tochten die we op Internet (onder andere Hiking.be) of 1 van de vele wandelkaarten vinden. Toch zonde dat we daarna onze route in de vuilnisbak gooien en misschien de volgende keer weer al dat uitzoekwerk hebben… Daarom: een eigen wandelsite!

Onze laatste 4 wandelingen (januari 2005) zijn de eerste die we op wandelaar.be hebben gezet. Dankzij het leger dat het bootje “Fregat de Wandelaar” eind 2004 verkocht heeft, konden we makkelijk het adres “www.wandelaar.be” overkopen van hen (aan een zeer gunstige prijs overigens, bedankt militairen!).

Als laatste hinderpaal in de bouw van onze site hadden we de wandelkaarten… Kopiëren en publiceren van die dingen is strafbaar, dus daar moest iets op gevonden worden: zelf tekenen! Alle kaartjes die je bij een wandeling op onze website vindt zijn gemaakt door onszelf, en ook beschermd door het auteursrecht. Je mag ze echter kopiëren op uw eigen site, mits een duidelijke vermelding naar ons (Maarten en Steven Balliauw) en deze website (www.wandelaar.be).

Verder wensen we je veel plezier bij het wandelen, mocht je suggesties hebben omtrent mooie plaatsen in België dan mag je ons deze steeds doorsturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.